Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-08@09:31:03 GMT

گل مژه چیست و چگونه درمان می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۷۹۰۵۹

گل مژه چیست و چگونه درمان می‌شود؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، گل مژه نوعی بیماری است که افراد در سنین مختلف به آن مبتلا می‌شوند. این بیماری به صورت یک توده متورم، حساس، درناک و قرمز در ناحیه لبه‌ی نزدیک به پلک چشم ظاهر می‌شود.

گل مژه انواع مختلفی دارد که در بیشتر آن‌ها التهاب و برجستگی متمرکز در نزدیکی ناحیه چشم یعنی «نزدیک پلک» دیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعضی از این گل مژه‌ها به دلیل عفونت ایجاد میشوند که بسیار دردناک هستند. این دسته از گل مژه‌ها می‌توانند سبب تغییر شکل ظاهری چشم فرد شوند و در صورتی که مدت زیادی در لبه پلک باقی بمانند و اقدامی برای درمان آن انجام نشود، ممکن است بینایی فرد را تحت تاثیر قرار دهد.

انواع گل مژه‌ها معمولا با مرور زمان خوب می‌شوند، اما بعضی از آن‌ها به درمان‌های خاص، مصرف آنتی بیوتیک، عمل جراحی و... نیاز دارند و این کار فقط توسط پزشک مربوطه تشخیص داده میشود و درمان مناسب را تجویز میکند.

گل مژه برای دید خطری ایجاد نمی‌کند و معمولا بعد از چند روز به حالت خود برمیگردد اغلب منشا این بیماری میکروب استافیلوکوک است که در داخل بینی قرار دارد که ممکن است از طریق تماس دست با بینی و سپس لمس چشم‌ها این میکروب وارد پلک شود.

گل مژه شبیه جوش چرکی است که داخل یا بیرون پلک رشد می‌کند و هیچ تاثیری در خطای دید شما نداشته و می‌تواند درهر سنی بروز کند.

ابتدا درد، قرمزی، حساسیت و تورم در ناحیه پلک چشم شروع شده و گاه حتی یک جوش چرکی نیز ظاهر میشود. ممکن است تنها مجاور ضایعه متورم باشد ویا پلک متورم شود و حتی بعضا آبریزش، احساس وجود جسم خارجی و حساسیت به نور نیز ایجاد می‌شود.

علایم گل مژه

قرمزی
تورم پلک
درد
خارش
حساس شدن پلک چشم یا اطراف آن
احساس ناراحتی هنگام پلک زدن
پوسته پوسته شدن اطراف و پلک چشم

بعضی از افراد احساس به وجود آمدن گل مژه را می‌فهمند، ولی افرادی هم هستند که بعد از به وجود آمدن این ضایعه متوجه آن میشوند به هر حال نباید به چشم خود دست بزنید و سریعا به پزشک مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید

چه چیز‌هایی به چشم آسیب می‌رساند؟

عوامل احتمال بروز گل مژه

سابقه گل مژه
بلفاریت مزمن
عدم رعایت بهداشت فردی
مشکلات مزمن پوستی
داشتن مشکلاتی در زمینه ترشح غدد چربی در ناحیه‌ی پلک

انواع گل مژه

Stye یا همان هوردئولوم

هوردئولوم، آبسه یا چرک در غدد چربی چشم و یکی از شایع‌ترین انواع گل مژه است. هوردئولوم یک عفونت حاد است که باعث می‌شود گل مژه قرمزرنگ، متورم و نسبت به تماس حساس شود.

شالازیون یا کیست میبومین

توده‌ای در پلک است که دراثر هوردئولوم درمان نشده به وجود می‌آید. اگر عفونت درمان نشود، میکروب و آلودگی‌های ناشی از آن به یک توپ سفت در زیر پلک تبدیل می‌شود که به آن شالازیون می‌گویند.

کیست غده‌ی عرق

این نوع گل مژه توده‌ای کروی شکل و براق است که نزدیک مجزای اشکی چشم قرار دارد.

کراتوز

این نوع از گل ترکیبی از کراتین، پوست و بافت است و شکل‌های متفاوتی دارد.
کیست کراتوز سه نوع است: اکتینیک (actinic)، سبورهیک (seborrheic)، کراتوز پیلاریس (keratosis pilaris).

کیست کیلوژن

این نوع گل مژه‌ها سفید و پر از مایع هستند و باعث تورم درد ناک در پلک می‌شوند.

درمان گل مژه

بهترین درمان برای گل مژه رعایت بهداشت فردی است دست و اطراف چشم را تمیز نگه دارید و سعی کنید به چشم هایتان دست نزنید این کار باعث میشود که میکروب پخش نشود اگر از لوازم آرایشی بهداشتی استفاده میکنید از آن‌ها استفاده نکنید و بعد از برطرف شدن آن، از لوازم آرایشی بهداشتی جدید و تمیزی استفاده کنید تا مانع پخش میکروب و آلوده شدن لوازمتان شوید.

لوازم آرایشی را با دیگران به اشتراک نگذارید حتی با افراد نزدیک.

در بسیاری از موارد گل مژه در عرض چند هفته برطرف خواهد شد. در بعضی از موارد گل مژه بزرگ‌تر وعلایم آن تشدید می‌شود. گل مژه معمولا به‌خوبی درمان می‌شود، اما برای افرادی که مستعد‌تر هستند ممکن است مجددا به وجود بیاید.

نکات پیشگیری گل مژه

آرایش خود را قبل خواب پاک کنید.
قبل از دست زدن به چشم خود حتما با آب و صابون آن را بشویید.
از حوله دیگران استفاده نکنید.
پلک هایتان را با آب وصابون با ملایمت بشویید.

چه موقع برای درمان گل مژه به پزشک مراجعه کنیم

بهبود نیافتن بعد از چند روز
تاثیر آن روی بینایی
آسیب به پلک چشم
پلک شما متورم و قرمز است و نمی‌توانید پلک بزنید.
زمانی که گل مژه در حال رشد است.

اگر اغلب دچار گل مژه شدید روزانه ۲ یا ۳ بار پلک خود را با شامپو بچه شست‌وشو دهید.

منبع: میزان

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: گل مژه درمان گل مژه گل مژه ها پلک چشم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۷۹۰۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان زخم پیش رونده سالک در یک کودک ۲ ساله در اصفهان

بهاره سادات ابطحی نایینی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در خصوص علت غیر معمول زخم بزرگ در پا، پیودرما گانگرنوزوم لیشمانیوز جلدی اظهار کرد: با تحقیقی که بر روی یک کودک ۲ ساله با زخم غیر معمول در ساق پا انجام گرفت، یک فرم نادر از بیماری سالک تشخیص داده شد.

وی افزود: از آنجائیکه بیماری سالک یک بیماری بومی در استان اصفهان محسوب می‌شود بنابراین شناسایی اشکال غیر معمول بیماری اهمیت زیادی دارد. یکی از فرم‌های این بیماری بروز زخم غیر معمول و گسترش یابنده در هر ناحیه از بدن مبتلایان به سالک است که به درمان‌های معمول دارویی پاسخ نمی‌دهد.

محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اعلام کرد: در فرم معمول و مراحل اولیه بیماری سالک زخم به صورت یک ضایعه کوچک و همانند جوش ظاهر می‌شود و به مرور زمان این ضایعه تغییر و در طول زمان بزرگ‌تر شده و شبه زخم می‌شود.

وی ادامه داد: زخم سالک اگر به موقع درمان نشود نه تنها تغییر شکل می‌دهد بلکه عوامل عفونی نیز بر روی ضایعه پدیدار می‌شود.در همین راستا تلاش شد عفونت‌های میکروبی زخم این کودک ۲ ساله توسط آنتی بیوتیک و درمان‌های ضد سالک به مدت ۳ هفته درمان شود که خوشبختانه پس از ۵ ماه روند بیماری رو به بهبودی رفت این پژوهش نشان داد در مواجه با زخم‌های غیر معمول سالک لازم است علاوه بر استفاده از داروهای روتین از درمان‌های دیگر به ویژه استفاده از آنتی بیوتیک بهره گرفت.

گفتنی است سالَک یک بیماری پوستی است که بر اثر گزش نوعی پشه خاکی به انسان منتقل می‌شود و ضایعات بد شکل و عوارض اجتماعی، روحی و روانی از پیامدهای ناگوار این بیماری است؛ اصفهان از استان‌های سالک خیز کشور است.

کد خبر 6100330

دیگر خبرها

  • درمان ضد انگلی بیش از ۹ هزار راس دام سبک در اندیمشک
  • درمان زخم پیش رونده سالک در یک کودک ۲ ساله در اصفهان
  • خواص معجزه آسای کشمش
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • ۳ هزار میلیارد تومان بودجه برای درمان رایگان کودکان کمتر از ۷ سال
  • خواص درمانی آب سیب زمینی
  • روش عجیب درمان ریزش مو (فیلم)
  • امید برای یافتن حیات در زیر مریخ زنده شد 
  • چگونه اضطراب را درمان کنیم؟
  • درمان سریع سرماخوردگی با بادکش | آیا بادکش با حجامت تفاوت دارد؟