Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-08@22:46:30 GMT

علائم گل مژه چیست و چگونه درمان می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۱۲۱۶۷

علائم گل مژه چیست و چگونه درمان می‌شود؟

گل مژه نوعی بیماری است که افراد در سنین مختلف به آن مبتلا می‌شوند. این بیماری به صورت یک توده متورم، حساس، درناک و قرمز در ناحیه لبه‌ی نزدیک به پلک چشم ظاهر می‌شود.

گل مژه انواع مختلفی دارد که در بیشتر آن‌ها التهاب و برجستگی متمرکز در نزدیکی ناحیه چشم یعنی «نزدیک پلک» دیده می‌شود. بعضی از این گل مژه‌ها به دلیل عفونت ایجاد میشوند که بسیار دردناک هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دسته از گل مژه‌ها می‌توانند سبب تغییر شکل ظاهری چشم فرد شوند و در صورتی که مدت زیادی در لبه پلک باقی بمانند و اقدامی برای درمان آن انجام نشود، ممکن است بینایی فرد را تحت تاثیر قرار دهد.

انواع گل مژه‌ها معمولا با مرور زمان خوب می‌شوند، اما بعضی از آن‌ها به درمان‌های خاص، مصرف آنتی بیوتیک، عمل جراحی و... نیاز دارند و این کار فقط توسط پزشک مربوطه تشخیص داده میشود و درمان مناسب را تجویز میکند.

گل مژه برای دید خطری ایجاد نمی‌کند و معمولا بعد از چند روز به حالت خود برمیگردد اغلب منشا این بیماری میکروب استافیلوکوک است که در داخل بینی قرار دارد که ممکن است از طریق تماس دست با بینی و سپس لمس چشم‌ها این میکروب وارد پلک شود.

گل مژه شبیه جوش چرکی است که داخل یا بیرون پلک رشد می‌کند و هیچ تاثیری در خطای دید شما نداشته و می‌تواند درهر سنی بروز کند.

ابتدا درد، قرمزی، حساسیت و تورم در ناحیه پلک چشم شروع شده و گاه حتی یک جوش چرکی نیز ظاهر میشود. ممکن است تنها مجاور ضایعه متورم باشد ویا پلک متورم شود و حتی بعضا آبریزش، احساس وجود جسم خارجی و حساسیت به نور نیز ایجاد می‌شود.

علائم گل مژه

قرمزی
تورم پلک
درد
خارش
حساس شدن پلک چشم یا اطراف آن
احساس ناراحتی هنگام پلک زدن
پوسته پوسته شدن اطراف و پلک چشم

بعضی از افراد احساس به وجود آمدن گل مژه را می‌فهمند، ولی افرادی هم هستند که بعد از به وجود آمدن این ضایعه متوجه آن میشوند به هر حال نباید به چشم خود دست بزنید و سریعا به پزشک مراجعه کنید.

عوامل احتمال بروز گل مژه

سابقه گل مژه
بلفاریت مزمن
عدم رعایت بهداشت فردی
مشکلات مزمن پوستی
داشتن مشکلاتی در زمینه ترشح غدد چربی در ناحیه‌ی پلک

انواع گل مژه

Stye یا همان هوردئولوم

هوردئولوم، آبسه یا چرک در غدد چربی چشم و یکی از شایع‌ترین انواع گل مژه است. هوردئولوم یک عفونت حاد است که باعث می‌شود گل مژه قرمزرنگ، متورم و نسبت به تماس حساس شود.

شالازیون یا کیست میبومین

توده‌ای در پلک است که دراثر هوردئولوم درمان نشده به وجود می‌آید. اگر عفونت درمان نشود، میکروب و آلودگی‌های ناشی از آن به یک توپ سفت در زیر پلک تبدیل می‌شود که به آن شالازیون می‌گویند.

کیست غده عرق

این نوع گل مژه توده‌ای کروی شکل و براق است که نزدیک مجزای اشکی چشم قرار دارد.

کراتوز

این نوع از گل ترکیبی از کراتین، پوست و بافت است و شکل‌های متفاوتی دارد.
کیست کراتوز سه نوع است: اکتینیک (actinic)، سبورهیک (seborrheic)، کراتوز پیلاریس (keratosis pilaris).

کیست کیلوژن

این نوع گل مژه‌ها سفید و پر از مایع هستند و باعث تورم درد ناک در پلک می‌شوند.

درمان گل مژه

بهترین درمان برای گل مژه رعایت بهداشت فردی است دست و اطراف چشم را تمیز نگه دارید و سعی کنید به چشم هایتان دست نزنید این کار باعث میشود که میکروب پخش نشود اگر از لوازم آرایشی بهداشتی استفاده میکنید از آن‌ها استفاده نکنید و بعد از برطرف شدن آن، از لوازم آرایشی بهداشتی جدید و تمیزی استفاده کنید تا مانع پخش میکروب و آلوده شدن لوازمتان شوید.

لوازم آرایشی را با دیگران به اشتراک نگذارید حتی با افراد نزدیک.

در بسیاری از موارد گل مژه در عرض چند هفته برطرف خواهد شد. در بعضی از موارد گل مژه بزرگ‌تر وعلایم آن تشدید می‌شود. گل مژه معمولا به‌خوبی درمان می‌شود، اما برای افرادی که مستعد‌تر هستند ممکن است مجددا به وجود بیاید.

نکات پیشگیری گل مژه

آرایش خود را قبل خواب پاک کنید.
قبل از دست زدن به چشم خود حتما با آب و صابون آن را بشویید.
از حوله دیگران استفاده نکنید.
پلک هایتان را با آب وصابون با ملایمت بشویید.

چه موقع برای درمان گل مژه به پزشک مراجعه کنیم

بهبود نیافتن بعد از چند روز
تاثیر آن روی بینایی
آسیب به پلک چشم
پلک شما متورم و قرمز است و نمی‌توانید پلک بزنید.
زمانی که گل مژه در حال رشد است.

اگر اغلب دچار گل مژه شدید روزانه ۲ یا ۳ بار پلک خود را با شامپو بچه شست‌وشو دهید.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: گل مژه بیماری چشم پارسی خبر کیست سبک زندگی گل مژه ها پلک چشم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۱۲۱۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعمیر و نصب هزار و ۱۱۰ علائم ایمنی در محورهای خراسان جنوبی

به گزارش خبرنگار مهر، سجاد احمدی، ظهر سه شنبه به خبرنگاران اظهار کرد: طی یک ماه گذشته بیش ۳۵ مترمربع تابلو اطلاعاتی و همچنین ۱۱۱۰ عدد تابلو و علائم ایمنی در محورهای استان نصب شده است.

رئیس اداره ایمنی راه و حریم اداره‌کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان جنوبی افزود: تابلوهای اطلاعاتی برای آگاهی دادن به رانندگان از شرایط راه‌ها و امکانات موجود در جاده مورد استفاده قرار می‌گیرد که این امر در کاهش احتمالی خطرات جاده‌ای تأثیر بسزایی دارد...

احمدی ادامه داد: افزون بر این نیز با توجه به نقش این تابلوها در کمک به گردشگران و توریست‌ها برای یافتن مناطق توریستی و گردشگری، توجه و سرمایه گذاری در استفاده متناسب از این نوع تابلو ها می‌تواند در بلند مدت، افزایش بهره‌وری در صنعت توریست و گردشگری منطقه را در پی داشته باشد که این اداره کل توجه ویژه‌ای بر انجام این مهم دارد.

رئیس اداره ایمنی راه و حریم اداره‌کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان خراسان جنوبی یادآور شد: همچنین به منظور ارتقا سطح ایمنی در راستای جلوگیری از برخورد رخ به رخ وسایل نقلیه در محورها و همچنین ایجاد ممانعت از سقوط وسایل نقلیه در پرتگاه‌ها، طی این مدت بیش از ۳۰۰ متر حفاظ بتنی (نیوجرسی) و گاردریل، در راه‌های مواصلاتی استان نصب شده است.

وی تصریح کرد: با توجه به شدت خسارات سوانح ناشی از خروج وسیله نقلیه از راه و به تبع آن افزایش تعداد جان باختگان ناشی از این گونه حوادث، پرداختن به مسئله ایمنی حاشیه راه از اهمیت بسیاری برخوردار است.

رئیس اداره ایمنی راه و حریم اداره‌کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان اضافه کرد: از این رو اصلاح شیب شیروانی از جمله اقدامات اجرایی در راستای افزایش ایمنی راه‌ها است که در طی این مدت، در بیش از ۳ کیلومتر از محورهای استان انجام شده است و این اداره کل به دلیل اهمیت بالای این عملیات در کاهش تعداد و شدت سوانح، در انجام آن اهتمام ویژه‌ای داشته و دارد.

کد خبر 6099343

دیگر خبرها

  • سندرومی که باعث ناباروری مردان می‌شود
  • ۷ عاملی که که علائم بیماری پارکینسون را بدتر می‌کنند
  • سنگ کیسه صفرا: علل، علائم، درمان و افراد در معرض خطر
  • تعمیر و نصب هزار و ۱۱۰ علائم ایمنی در محورهای خراسان جنوبی
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه مشخص و درمان می‌شود؟
  • توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه تشخیص و درمان می‌شود؟
  • علائم خاموش استرس را بدانید
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • امید برای یافتن حیات در زیر مریخ زنده شد